воскресенье, 6 октября 2019 г.

Архітектурні проекти - Kampung Admiralty

Архітектурні проекти - Kampung Admiralty

Архітектурні тенденції, хоч і повільно змінюються, але все ж їх можна спостерігати і аналізувати. Такими тенденціями в наш час можна назвати висотне будівництво, збільшення скління, підвищення енергоефективності, а також концептуальне масштабне будівництво.

Архітектурні проекти - Kampung Admiralty

Концептуальні і масштабні архітектурні проекти вимагають великих людських ресурсів і знань. Їх створюють цілі компанії, а іноді і консорціуми. Нерідко також залучаються фахівці з різних суміжних сфер людської життєдіяльності. Одним з таких проектів є Kampung Admiralty в Сінгапурі, розроблений архітектурною компанією WOHA Architects.

Архітектурні проекти - Kampung Admiralty - фото 01

Проект об'єднує громадські об'єкти і послуги під одним дахом, а також задуманий і покликаний вирішувати наступні завдання:

  • Екологічні - в умовах тягнеться глобального потепління кожне дерево на рахунку, тому весь комплекс засаджені різноманітними деревами, чагарниками - створюючи таким чином природну екосистему;
  • Соціальні - проект замислювався і створювався для комфортного життя людей похилого віку. В Kampung Admiralty враховані всі основні потреби старшого покоління, такі як: медичний центр, магазини, майданчики для ігор з онуками, невеликі індивідуальні городи, різноманіття зелених насаджень і затишні місця відпочинку;
  • Енергоефективні - у всіх будинках встановлено багато великих вікон для денного освітлення і встановлені сучасні системи природної вентиляції.
Архітектурні проекти - Kampung Admiralty - фото 02 Архітектурні проекти - Kampung Admiralty - фото 03

Цей величезний центр включає понад 100 квартир для одиноких і подружніх пар. Перший рівень являє собою громадську зону з місцем проведення різних заходів, з магазинами, місцями громадського харчування. На другому рівні, в безпосередній близькості до проживають постояльцям розташований медичний центр. Ну а самий верхній рівень відданий під озеленення та індивідуальні городи.

Архітектурні проекти - Kampung Admiralty - фото 04

Аналізуючи умови безпрецедентного зростання населення в містах і слідства перевантаженості інфраструктури - такі сучасні проекти вирішують дуже важливі проблеми і є прикладами соціальної відповідальності приватних компаній, що створюють архітектурні шедеври.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...