воскресенье, 6 октября 2019 г.

Що таке таунхаус

Що таке таунхаус

Вперше житло під назвою "таунхаус" з'явилося на туманному Альбіоні. Таке житло було тимчасовим притулком англійської знаті на період важливих справ в Лондоні. Як правило, багатії жили далеко за межами столиці, а таунхауси ставали тимчасовим житлом на певний період. Що таке сучасний таунхаус і чому попит на будівництво котеджів стає дедалі більше?

Загальна характеристика

Якщо подивитися на зовнішній вигляд таунхаусів, то це щось середнє між квартирою і заміським будинком. Першою ознакою такого житла є малоповерхова будівель. Зазвичай це комплекс з комфортабельних котеджів одного типу та виду. Кожне житло має окремий вхід, а між собою вони поєднані бічними стінами. Таких помешкань в комплексі може бути кілька або два. Багатьом такий варіант житла нагадує будинку на 2-3 сім'ї, які будувалися за радянських часів в невеликих провінційних містах і селищах міського типу. І ця аналогія цілком має право на життя.

переваги

Першим незаперечною перевагою таунхаусів забудовники вважають ціну. Собівартість трьох суміщених котеджів значно дешевше окремих будинків. Така економія досягається за рахунок загальних стін, покрівлі та витрат на проведення основних комунікацій. Часто вартість двоповерхового таунхауса нижча від аналогічної квартири з двох рівнів. Крім двох стандартних поверхів житлоплощі, ви отримуєте ще і цоколь, який можна обладнати як пральню, спортзал або гараж. Крім квадратних метрів в будинку поруч з ним є невелика ділянка. На ньому можна посадити пару дерев або розбити квітник. Що стосується обслуговування комунікацій, то всі роботи на себе беруть комунальні господарства. Вони за окрему плату організовують вивезення сміття, прибирання двору і ремонт зовнішніх комунікацій.

недоліки

Як і будь-яке інше житло, таунхауси не позбавлені недоліків. Воно не підійде людям, які прагнуть до повного усамітнення. Як і в міських квартирах вам доведеться взаємодіяти з сусідами і добре, якщо ці відносини складуться відмінно. Також таунхауси мають однаковий зовнішній вигляд і архітектуру. І для тих, хто хоче виділитися і облаштовувати свій будинок не тільки всередині, а й зовні такої можливості не буде. І останнє, площа присадибної ділянки дуже маленька - приблизно 1-5 соток. І якщо ви хочете садити грядки або займатися садівництвом зверніть увагу на окремий шматок землі або окремий будинок.

Таунхаус на двох

Споруда або купівля будинку на дві сім'ї - хороший варіант для тих, хто бажає трохи заощадити і не сильно обмежувати особистий простір. Це не зовсім бюджетно, так як ділити основні витрати доведеться не на п'ять або десять частин, а на дві. Такий тип житла підійде для сімей з двох поколінь, які можуть добре уживатися разом, але мріють про окремому житлі. Можна облаштувати загальні пральні та спортзали або поєднати тераси. Але з точки зору економії, вона буде несуттєвою, а в деяких випадках індивідуальне будівництво таунхауса на двох вимагатиме підвищених потужностей від електрокабелю, котлів опалення та загальних комунікацій. Таунхаус - це невеликий колектив, де кожного сусіда знають в обличчя і часто вирішують з ним питання по роботі комунікацій або вечірнього дозвілля. Таке житло підійде для тих, хто звик до багатоквартирних будинків і разом з тим бажає жити в приватному будинку. Таунхаус стане перехідним варіантом до власного заміського будинку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...