воскресенье, 6 октября 2019 г.

Ефективне використання стін вітальні

Ефективне використання стін вітальні

Час як диригент, одним своїм помахом змінює уявлення облаштування тих чи інших кімнат приватного будинку або квартири. Крім нечастих новаторських ідей і підходів можна спостерігати за повільними масовими змінами, що стосуються внутрішнього інтер'єру та способів обробки стін. Зокрема, за останні двадцять років відбувається "расхламленіе" стін і перенесення видимих ​​настінних пристроїв до будинку. З приходом цифрової ери - ці зміни прискорилися і тепер в интерьерном плануванні при зведенні стін необхідно враховувати функціонування багатьох цифрових систем.

Ефективне використання стін вітальні

Візьмемо до прикладу облаштування вітальні і з'ясуємо деталі, які допоможуть правильно спроектувати будинок і інсталювати в стіни різні системи. Під стіною будемо мати на увазі цілісну вертикальну поверхню, яка складається з різних особливо не виступаючих ділянок, виконаних з різних матеріалів під різні завдання.

камін

Святкові дні є відмінним часом, щоб отримати насолоду від краси палаючого каміна або печі. Сучасні каміни часто вбудовуються в стіни на початку будівництва будинку і мають певні вимоги до установки. Незалежно від типу горіння, газ або дрова, вони повинні бути підключені до окремого вентиляційного каналу для хорошого видалення всіх використаних газів і запахів.

Також, важливо продумати і реалізувати теплобарьер, який не дозволить нагрівати навколишні елементи, а направить теплі потоки в кімнатний простір. Крім цього, в експлуатації камінів і печей, є необхідність проводити чистку зовнішнього видового скла і прибирати золу від спалених дров.

цифрові системи

Складно уявити вітальню без телевізора і якийсь простий відео або музичної системи. А що вже говорити про наступаючу армії розумних інтернет-пристроїв, і як же розмістити всі, щоб пристрої не збирали пил і не захаращували простір?

Виходом може стати використання спеціальних тумбочок в які сховається більшість пристроїв. Але для любителів естетики такий варіант може не сподобається і тоді відмінним рішенням може стати розміщення пристроїв всередину стіни.

За таким принципом розміщуються:

  • Ядро аудіо-відео (AV) системи: ресивер, медіаплеєр, система зберігання інформації NAS і дроти.
  • Мережеві пристрої: маршрутизатор, комутатор, точка доступу.
  • Система відеоспостереження.
  • Ядро системи розумного будинку.
  • резервне живлення.

З місця розміщення цих пристроїв, розходяться до інших елементів системи кабелю, які ховаються в підлозі і стінах. Вони підключають телевізори, колонки аудіосистеми, динаміки оповіщення, камери стеження, пристрої мікроклімату, різні інтернет-пристрої. Єдине, потрібно подбати про проникнення сигналу з пультів управління. Цього можна досягти установкою гратчастої дверцятами.

Часто в питанні розміщення телевізора виникає дискусія. З одного боку, можна красиво вбудувати його врівень стіни, при цьому розуміючи що при черговому апгрейде телевізора потрібно буде заново робити нішу під велику діагональ. А з іншого боку, підвішений на стіну плоский телевізор не впишеться в концепцію "все в стіну" і стане предметом статичного накопичення пилу.

Предмети мистецтва

Настінні предмети мистецтва нелегко вбудувати в стіну, а іноді і протипоказано, тому їх розміщують з мінімальним виступом заповнюючи тим самим порожні ділянки стін. Такими предметами вважають картини, фотографії, модерні стрілочний годинник, декорування світильники і т.д. Хоча, якщо вважати мистецтвом настінний розпис або декоративне оздоблення - то така техніка ідеально прикрасить і додасть монолітності стіні.

Звичайно, всі ці рекомендації є актуальними не для монолітного будинку, в якому бетонні стіни нагадують лофт дизайн і не допускають заглиблень. Однак, в каркасних будинках і в котеджах, де стіни обшиваються гіпсокартоном або дерев'яними панелями - запросто можна створити чудовий інтер'єр функціональних плоских стін.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...