воскресенье, 6 октября 2019 г.

Проекти вузьких будинків

Проекти вузьких будинків

Якщо вам дістався вузький земельну ділянку - це хороший привід проявити креативність в проектуванні і побудувати оригінальний, красивий і затишний будинок. Зазвичай проекти будинків для вузьких ділянок розробляються з певною специфікою, продиктованих геометричними параметрами ділянки і оточуючими сусідніми будівлями.

Проекти вузьких будинків

Згідно норм будівництва, якщо допустимо опустити поверховість, затінення та інші нюанси, мінімальна ширина ділянки для будівництва будинку повинна складати: по три метри відступу з кожного боку + ширина самого будинку. Підсумовуючи дані можна прийти до висновку, що прийнятна ширина ділянки коливається в районі 15 метрів. Якщо ділянку менше цієї цифри, то потрібна консультація з архітектором з питання доцільності розміщення на такій ділянці котеджу.

Але якщо ширина вашої ділянки 15 метрів і більше, то сміливо розглядайте і вибирайте проекти вузьких будинків або замовляйте розробку індивідуального проекту витягнутого будинку. Наше проектне підрозділ допоможе вам зонувати ваш земельну ділянку на функціональні ділянки, виконає візуалізацію і прив'язку будинку, а також опрацює всі деталі пов'язані з вашими побажаннями.

Особливості проектів вузьких будинків

Як і будь-який інший проект будинку, такі проекти мають свої нюанси, які завжди можна перетворити якщо не в переваги, так в приємні і функціональні особливості. Деякими з яких можуть бути:

  • Сходи. Сходи у вузькому будинку доцільно робити одномаршових і стикатися з однією з витягнутих стін. З метою оптимізації зберігання речей, під такими сходами може розміститися великий вбудована шафа-купе з швидким і легким доступом до зберігаючих там предметів.
  • Вікна. На довгих стінах, особливо якщо це проект одноповерхового будинку, не рекомендується розміщувати вікна, адже напевно нікому не сподобається вид на паркан або глухі стіни сусідської будівлі. Тому вікна переважно розміщують на торцевих стінах і роблять їх великими. Часто, додатково до основних, додають багато мансардних вікон, які дають багато світла і вкривають ваше перебування і побут від поглядів цікавих сусідів.
  • Меблі. У вузьких будинках дуже зручно працювати з площею і простором, створюючи різнорозмірні кімнати і компактно розміщуючи ту чи іншу меблі. Великою популярністю в таких будинках користується вбудовані меблі, яка збільшує простір і є основою компактного планування.

Переваги проектів вузьких будинків

Переваг у проектів будинків під вузькі ділянки не так вже й багато, але основними з них можна вважати наступні:

  • Витягнуті ділянки легше розбивати на функціональні зони і при цьому, площа і простір матимуть максимальну корисність;
  • Оскільки більшість проектів для вузьких ділянок розробляються індивідуально - ви будете мати оригінальний і неповторний дизайн будинку.

І як би не відносилися забудовники до вузьких домівках, можна передбачити, що для більшості з зважилися на будівництво - проживання в такому будинку буде затишним і комфортним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...