воскресенье, 6 октября 2019 г.

Поради щодо оптимізації місць зберігання речей у вашому домі

Поради щодо оптимізації місць зберігання речей у вашому домі

Існує одне спостереження, яке доводить що порожній простір має властивість заповнюватися. Це твердження стосується і кожного квадратного метра наших будинків. Скільки б ви не наводили порядок звільняючи площа від нагромаджень, незайняте простір все одно, мало-помалу заповниться різними речами.

Поради щодо оптимізації місць зберігання речей у вашому домі

У боротьбі за порядок і впорядковане простір приходять на допомогу спеціальні приміщення, серед яких можна виділити комори, подлестничное простір, підвал, горище і гараж.

Ще до створення ескізного проекту вашого майбутнього будинку потрібно продумати де ви будете складувати садово-городній інструмент, спортивний інвентар, старі і невикористовувані речі, а також продукти тривалого зберігання.

Ось кілька ідей, які потрібно врахувати при розробці робочої документації на ваш будинок, щоб правильно підійти до питання оптимізації вашого гаража, підвалу або горища під зберігання різних предметів.

Сходи і двері

Спускаючись у підвал або піднімаючись на горище, ширина і ухил сходів визначатимуть наскільки зручним буде процес складування та зберігання, і що більш важливо, зручні сходи забезпечить вашу безпеку. Двері ж зробіть широкими і зручно відкриваються, щоб проносити громіздкі і довгі речі.

освітлення

Одна з причин, по якій господарі уникають зберігати речі в підвалі або на горищі будинку, це погане освітлення. Через нього складно бачити загальну картину і деталі, а також може бути трохи страшнувато.

У таких місцях проектують багато світла за рахунок вікон і яскравих, неприкритих абажурами, ламп. Це збільшить освітленість і прибере дискомфорт при відвідинах.

Фактори ризику

Незалежно від предметів, які складуються, створіть рейтинг кожного передбачуваного місця зберігання вашого будинку. Призначте різних факторів ризику умовні бали за шкалою 0 - 10, де 0 означає мінімальні ризики, а 10 говорить про значну проблему.

  • Затоплення - якщо прорве водопровід, проникнуть грунтові води або затопить дощем, то це неабияк зіпсує багато речей.
  • Вентиляція - застояне повітря може проникати не свіжий запахами всередину будинку.
  • Екстремальні температури - коли в приміщенні буде занадто жарко або занадто холодно, цілісність і якість збережених предметів значно погіршуватися.
  • Гризуни - добра від них не чекайте, на додачу до антисанітарії ваші речі будуть погризені.
  • Сирість - руйнівна для багатьох речей, а також може стати джерелом цвілі і грибка.
  • Перекриття - дерев'яне горищне перекриття краще не навантажувати важкими речами.

Підсумувавши бали факторів ризику ви виявите найбільш підходящі місця для зберігання речей. Більш низький рейтинг покаже, що організувати безпечне зберігання буде значно простіше як за часом так і за грошовими витратами.

Що і де зберігати

Якщо гараж, підвал або горище має високі рейтинги в кількох категоріях, будьте обережними в тому, що ви збираєтеся там зберігати. Запитуйте себе: "Чи можу я пережити втрату цієї речі через затоплення або гризунів?" Якщо відповіли так, то в таких місцях можете зберігати такі речі як:

  • Додатковий холодильник або морозильник;
  • Консерви і продукти в скляній і міцної тарі;
  • Сезонні прикраси для дому;
  • Приналежності для пікніка;
  • Спорядження для кемпінгу, риболовлі та спорту.

У разі отримання приміщенням низького рейтингу за більшістю факторів, ви можете зберігати в ньому більше делікатних речей, наприклад:

  • Одяг;
  • Фотографії та пам'ятні речі;
  • Домашній декор і аксесуари;
  • Подушки і ковдри.

Можливість розширення та доступність

Незалежно від обраного місця для зберігання, завжди можна збільшити корисний простір, використовуючи деякі організаційні трюки:

  • Робіть стелажі на всю висоту приміщення, адже чим вище стелаж, тим більше місця вивільняється для зберігання.
  • Залишайте стелажів горизонтально переміщувану сходи, щоб легко було дістатися до речей в будь-якій точці стелажа.
  • Використовуйте стильні декоративні гачки з металу, щоб підвішувати в різних невикористовуваних місцях велосипеди, спортивний інвентар, автомобільні шини та інші габаритні предмети.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам оптимізувати місця її зберігання ваших речей і зроблять процеси зберігання більш комфортними.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...