воскресенье, 6 октября 2019 г.

Незвичайні будинки звичайних людей

Незвичайні будинки звичайних людей

У світі побудовано багато незвичайних будинків і з кожним роком їх ряди поповнюються новими творіннями архітектурного мистецтва. Серед безлічі таких будинків зустрічаються такі, які інтегровані в природу або в навколишній ландшафт. Ці будинки зачаровують своєю красою, умислом або технікою виконання.

Причинами, що спонукають людей на такі звершення, можуть бути:

  • Будівельні норми і правила в Україні або будь-якій країні;
  • Умови навколишнього середовища, які диктують розміри забудови, матеріали і конструктив;
  • Фінансові можливості і ресурсне забезпечення;
  • Естетичні смаки і переваги забудовника;
  • Просто випадок))

Пропонуємо вашій увазі підбірку деяких самих незвичайних будинків світу.

Вузький і високий будинок

Незвичайні будинки звичайних людей - фото 01

Це напевно один з найбільш вузьких будинків в світі. Він побудований в бразильському місті Madre de Deus сім'єю архітекторів.

Сам будинок виник спонтанно, спочатку як надбудова над прибудинкових господарським будовою, а потім і зовсім, подружжя добудували третій поверх і переїхали туди жити, задумавши відкрити на першому поверсі кафе для всіх проїжджаючих і цікавих туристів.

Вирішальним, можливо стала їхня кваліфікація, оскільки необхідно було зробити геологічні вишукування в забудованій зоні і точно розрахувати параметри майбутнього будинку для безпечного проживання. Адже ширина будинку в деяких місцях близька до 1 метру, а висота будівлі сягає 9 м.

Будинок зі скляними стінами на території кладовища

Незвичайні будинки звичайних людей - фото 02

Цей будинок побудований на Лондонському кладовищі Хайгейт, для проживання в ньому великої родини. Проектування будинку сім'я замовила в компанії Eldridge London, після того, як прояснилася безперспективність реставрації отриманого в спадок будинку. Новобудова зараз має 4 поверхи, багато спалень і 5 ванних кімнат. Задня частина будинку примикає до вулиці, а фасадна розташована в сторону самого кладовища. Стіни котеджу виконані з бетону і скла, що занурює будинок в казкову атмосферу навколишнього пейзажу. Тим більше, з такими тихими і інтелігентними сусідами, яким є наприклад Карл Маркс.

дзеркальний будинок

Незвичайні будинки звичайних людей - фото 03

Проект приватного будинку складається з двох блоків, східна частина яких дзеркально засклена, а західна, що має великі віконні прорізи, спроектована з видами на яблучний сад і пейзажі красивих гір італійської провінції Больцано. Будинок служить місцем відпочинку господарям ділянки і їхнім гостям. При деяких кутах огляду, дзеркальна поверхня відбиває навколишній ландшафт і будинок стає невидимим, які злилися з природою.

Кам'яний будинок Casa do Penedo

Незвичайні будинки звичайних людей - фото 04

Верхні ряди рейтингу Незвичайні будинки удостоївся будинок, побудований між валунів в гірській місцевості Португалії, поблизу містечка Фафе. Цей шедевр трохи нагадує середньовічне житло знаті, а шанувальники мультсеріалу "Флінстоуни" доглянуть в ньому схожість з житлом своїх героїв.

Будинок був побудований в 1974 і замислювався як місце сімейного відпочинку від міської суєти. Але ефект вийшов зворотний через цікавість туристів і простих проїжджих. У будинок так і не вийшло провести електрику, а тому при необхідності використовується LED-освітлення привезених освітлювальних пристроїв та звичайно камін, висічений в одному з каменів.

До того ж, можете переглянути відео цього флінтстоуновского житла.

Напевно, було б здорово відвідати подібні місця по всьому світу або створити щось зачаровує, про що безсумнівно напишуть в статтях з назвою "незвичайні будівлі".

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...