воскресенье, 6 октября 2019 г.

Тенденції майбутнього в будівництві будинків

Тенденції майбутнього в будівництві будинків

У нашому світі тенденції відіграють велику роль і могутньо впливають на багато сфер життя. Одні можуть бути швидкоплинними, а інші довго формуватися. Так, наприклад, в одежної моді напрямки можуть з'являтися і зникати протягом декількох місяців. Тенденції дизайну інтер'єру та екстер'єру можуть змінюватися з року в рік. Але тенденції, що зачіпають будівництво елітних будинків, можуть змінюватися набагато повільніше - в масштабі десятиліть.

Тенденції майбутнього в будівництві будинків

 

Як же змінюється домобудівництво в наш час? Що створює імпульс для новаторських рішень? Спробуємо перерахувати важливі світові тенденції в сфері будівництва будинків.

сонячна покрівля

Останні досягнення в області сонячної енергетики дозволили знизити собівартість сонячних панелей і супутнього устаткування, що призвело до буму використання сонячних систем в багатьох приватних котеджах.

Доступності впровадження сонячних електростанцій також сприяла підтримка державних і місцевих органів влади, енергетичних компаній і еко-свідомих волонтерів. Найчастіше ця підтримка виражається в зелений тариф, субсидії, податкові пільги, лізингових можливості і освіті.

Сонячні панелі до сих пір використовувалися як каскадний надбудова над покрівлею, але як ми раніше згадували, настає час домобудівних нововведень.

Одними з таких є створення сонячної черепиці. Так, компанія Tesla, запускає у виробництво серію сонячних енергогенеруючих черепиці в чотирьох дизайн варіантах.

Тенденції майбутнього в будівництві будинків

 

Тепер використовуючи дах, яка генерує від сонця енергію, ваш будинок може стати енергетичним хабом, перетворюючи сонячне світло в електрику для негайного використання, віддачі надлишків енергії в централізовану мережу або зберігання в домашніх автономних батареях.

Це серйозний рух вперед, оскільки таким чином можна долучитися до невичерпної енергії сонця, яке за одну годину випромінює на землю достатньо енергії, щоб вирішити енергетичні потреби нашої планети на весь рік.

розумні будинки

Ні для кого не секрет, що домашня автоматизація набирає обертів в житловому будівництві. Достатньо тільки подивитися на ринок інтернет речей і все вже здається очевидним. Щороку технологічні компанії представляють на ринок нові і нові технології, щоб допомогти власникам краще управляти своїми будинками.

Крім того, що удосконалюються вже відомі і працюючі системи автоматизації, з'являються нові, про які люди навіть ніколи і не думали. Вони вже не є показником статусності домовласника і роблять ефективною роботу систем безпеки, управління освітленням, управління кліматом і т.д.

Системи високотехнологічних пристроїв все більше знижують витрати пов'язані з побутом, а також роблять будинок більш безпечним і комфортним.

енергозберігаючі вікна

Крім основної функції вікон передавати всередину сонячне світло, вони можуть прибирати кордону між домашнім побутом і природою і допомагають любуватися навколишнім видом.

Протягом століть вікна технологічно майже не змінювалися і лише в кінці минулого століття почалися серйозні трансформації вікон в енергозберігаючому напрямку. Від звичайних одне скляних ми прийшли до багатокамерним вікнам, де використовуються різні плівки і газові суміші для зниження теплопровідності. За рахунок цього, втрати енергії зменшилися, а скління в будинках стало більше.

Але як бачимо зі світових тенденцій цим удосконалення вікон не обмежується. У вікна інтегрують системи, які можуть робити вікна непрозорими, виводити на їх поверхню малюнки і графіки або навіть відображати повнорозмірний відеоряд.

Це тільки деякі важливі тенденції впливають на наше майбутнє і над якими працюють багато виробників і стартапи, щоб зробити доступними сучасні технології кожному домогосподарству.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...