воскресенье, 6 октября 2019 г.

Будівництво енергозберігаючого будинку - важливі поради

Будівництво енергозберігаючого будинку - важливі поради

Гарний будинок мрія багатьох, але мало хто замислюється про комплексний підхід в будівництві будинку для забезпечення комфортних умов проживання при мінімальних витратах на споживані ресурси. На жаль, багато хто починає серйозно замислюватися про енергоефективності їх житла, тільки побачивши перші рахунки за газ, електрику або інший енергоносій.

Енергоефективний будинок - це будинок з оптимальним мікрокліматом і комфортними умовами проживання, які досягаються за рахунок низького енергоспоживання різних інженерних систем і продуманого будівництва самого будинку.

Ось деякі поради, які допоможуть вам в будівництві пасивного будинку:

Будівництво енергозберігаючого будинку - важливі поради
  • На етапі пошуку або розробки індивідуального проекту розглядайте тільки проекти енергозберігаючих будинків. В крайньому випадку, порадьтеся з архітектором як адаптувати вже наявний у вас проект.
  • Який б не використовувався фундамент - на рівні підлоги відсіку холод, який передається грунтом. Для цього можете використовувати екструдований пінополістирол. Також, не забудьте утеплити зовнішню сторону фундаментної стрічки і цоколя.
  • Підберіть матеріали для стін з низькою теплопровідністю або проектують утеплення стін пінополістиролом.
  • У вашому горищному приміщенні або мансардному поверсі зробіть якісну гідро і пароізоляцію, а також подбайте про достатню утепленні стін і стелі.
  • Енергозберігаючі будинки мають продуману і ефективну систему опалення, яка може складатися з різних підсистем, що використовують для роботи різні енергоресурси. Підсистемами можуть бути теплі підлоги, водяне радіаторне та пічне опалення. Як теплогенеруючих систем часто використовують котли на газу, твердопаливні та рідкопаливні котли, теплові насоси і прилади використовують електрику.
  • Водонагрів можна організувати задіявши одну з підсистем опалення або використавши трисезонні сонячні колектори.
  • Важливу роль в будівництві енергозберігаючого будинку грає система вентиляції. Правильні вентиляційні потоки повітря потрібні щоб забезпечувати постійний приплив свіжого і відтік відпрацьованого повітря. Також, в пасивних будинках використовують рекуператори, щоб відбирати тепло з потоку, що несе відпрацьоване повітря з будинку назовні.
  • Встановлюйте сучасні енергозберігаючі вікна та вхідні двері. Оскільки ці точки є досить теплопровідними, подбайте про якість їх монтажу, а на вікна радимо накласти теплоізолюючу плівку.

Будівництво енергозберігаючого будинку трудомістке заняття і більш витратна спочатку, але в процесі експлуатації такого будинку - початкові вкладення окупляться з лишком.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...