воскресенье, 6 октября 2019 г.

Керівництво по будівництву будинку під ключ

Керівництво по будівництву будинку під ключ

Будівництво нового будинку є захоплюючим процесом, особливо, коли ви розумієте що і як робити. Щоб допомогти краще побачити загальну картину ми пропонуємо вивчити невелику дорожню карту будівництва приватного будинку.

Отже, найважливіше це бажання, а якщо бути точніше - велике бажання. Саме воно буде вас штовхати вперед при виникають перепони. Також, дуже важливим є наявність фінансової можливості, без якої краще почекати з будівництвом.

Керівництво по будівництву будинку під ключ

Етапи будівництва приватного будинку

Процес будівництва будинку під ключ може бути як безперервним так і з деякими перервами. У разі безперервності будівельного процесу різні етапи можна комбінувати і виконувати паралельно. В описаній нижче послідовності завдання можуть змінюватися, поєднуватися або відкладатися на потім.

Земельна ділянка

Знайти підходящу ділянку для майбутнього будинку не така вже й проста задача. Вибираючи з вподобаних варіантів пам'ятайте про наступне:

  • Хто буде вашими сусідами? Задайте собі питання: наскільки сусіди доброзичливі і легко чи з ними домовлятися; чи мають тваринницьке господарство; не смітити у себе на ділянці і за парканом?
  • Доступність хорошого під'їзду до ділянки. Найкращим варіантом буде асфальтова або бетонна дорога, а гіршим - грунтова з вмістом глини.
  • Розташування ділянки. Разом з тим, щоб жити далеко від шуму і загазованості подумайте про те, як ви і члени сім'ї будете добиратися до необхідних інфраструктурних об'єктів, таким як: магазини, аптеки, школи, місця розваг, державні установи і т.д.
  • Доступність комунікацій. Наявність поруч таких комунікацій як електрику, газ і вода набагато спростять вам життя. Але навіть якщо вони поруч, не забувайте ще уточнити вартість підключення до цих комунікацій, оскільки вона може виявитися зовсім не привабливою.

Після покупки земельної ділянки його потрібно розчистити від непотрібних дерев і чагарників, а потім розрівняти.

Проект дому

Проект будинку - це дуже важлива документація, яка описує візуальну частину будинку, вихідні дані навколишнього середовища, необхідні конструктиви і матеріали, а також містить всі технічні розрахунки. Саме за проектом буде зводитися ваш котедж і це допоможе уникнути багатьох будівельних помилок.

Іншими словами, проект будинку - це ваші зафіксовані домобудівні бажання підкріплені точними інженерними розрахунками та кошторисами.

Проект може бути індивідуальним, типовим або адаптованим під місцевість і повинен бути виготовлений до початку будівництва.

Крім проекту, обов'язково отримаєте будівельний паспорт і відправте повідомлення про початок будівельних робіт.

Будівельні комунікації

Паралельно з проектуванням будинку ви можете прокладати комунікації на ділянку. В першу чергу домовляйтеся про електроенергії, вона потрібна буде вам з самого початку будівництва. У разі затримки з підключення електрики, можете скористатися генератором або підключитися до сусідів.

Другий за значенням буде вода. Якщо поблизу немає централізованого водопроводу, то подумайте про буріння артезіанської свердловини або в крайньому випадку копанні криниці. Вода також необхідна на самому початку для будівельного процесу і для потреб задіяної будівельної бригади.

Ну і замикає трійку найважливіших інженерних комунікацій - природний газ. Він потрібен для обігріву будинку, нагріву гарячої води і приготування їжі. Якщо останнє просто замінити електрикою, то перші два процеси потребують прорахунку доцільності виконання їх за допомогою природного газу. Як варіант, можна монтувати кілька систем генерації гарячої води і використовувати більш вигідну на даний момент.

Крім перерахованих, подумайте про каналізаційній системі, проведенні телефонії, інтернет каналу.

фундамент

Коли ви маєте на руках затверджений проект, подбали про комунікації і домовилися з будівельними компанією, можна приступати до будівництва будинку. Насамперед зробіть зонування ділянки і позначте пляма забудови, місце для складування матеріалів, місце проживання будівельників, туалет і душ.

Перед тим як спорудити тимчасові побутові конструкції, завозиться інвентар і матеріали. За виконання робіт з облаштування побуту будівельників можна приступати до будівництва фундаменту.

Після того, як фундаментний бетон затвердіє, знімають опалубку і приступають до гідроізоляції та утеплення стін фундаменту. Укладають каналізаційні та водопровідні труби, що йдуть в підлогу першого або цокольного поверху. Роблять зворотну засипку грунтом.

каркас будинку

Підстава закладено - потрібно рухатися далі. Існує багато технологій і матеріалів для зведення коробки будинку і обраний вами стіновий матеріал проходить перевірку на доцільність в проектній компанії. Стіни будинку повинні бути міцними, теплоізоляційними і міцно пов'язаними в єдине ціле з фундаментом, міжповерхових перекриттям і покрівельної системою.

дах

Наступний етап на шляху до власного будинку - спорудження даху. Просте правило говорить: чим простіше дах, тим менше потенційних проблемних місць. Ну, а раз ви хочете дах з різними вигинами - подбайте щоб роботи виконувалися педантично і використовувалися якісні покрівельні матеріали. Іншими словами, цю роботу краще довірити професіоналам, щоб в подальшому уникнути дорогого ремонту.

Зовнішні двері і вікна

Якщо готові приступати до монтажу різних всередині котеджних систем і обробці - встановлюйте в будинку вікна і вхідні двері. Таким чином можна буде всередині зберігати цінний інвентар, матеріали, можна облаштувати тимчасове житло ну і приступати до наступних важливих етапів будівництва будинку.

Монтаж інженерних систем

У готової коробці будинку, перед проведенням оздоблювальних робіт, необхідно прокласти і підключити інженерні системи: опалення, водопровід, каналізацію, електрику, освітлення, вентиляцію, слабкострумові системи і т.д.

Під час цих робіт потрібно бути уважним і все робити згідно проекту, адже коли все сховається за чистової обробкою - буде дуже неприємно руйнувати створену красу заради виправлення раніше допущеної помилки монтажу інженерних систем.

Оздоблення будинку

Обробку виконують як всередині так і зовні будинку.

Фасадну обробку можна виконувати відразу після спорудження коробки котеджу, але не варто поспішати, нехай станеться невелика усадка стін, закончаться всі роботи передають вібрацію на стіни, будуть встановлені сходи, вікна і двері.

Всередині будинку оздоблювальні роботи ще масштабніші. Під час монтажу інженерних систем споруджуються гіпсокартонні конструкції, по стінах виконується чорнова штукатурка. Далі приступають до чистової обробки стель, стін, підлог. Ставлять сантехніку, міжкімнатні двері, плінтуси, дверні наличники, підвіконня, карнизи, сходові балясини та інші декоративні елементи.

Введення будинку в експлуатацію

Здача будинку в експлуатацію виконується в два етапи. По-перше, будинок вводиться в експлуатацію державними органами. Для цього потрібно пройти технічну інвентаризацію, пройти деякі паперові процедури і в результаті ви отримаєте документи на право власності.

По-друге, ви, як замовник будівництва, повинні прийняти будинок від будівельної компанії і підписати акти виконаних робіт. На цьому етапі, вас ознайомлюють з функціонуванням різних систем і компонентів, пояснюють обов'язки з технічного обслуговування та утримання систем будинку, а також разом з вами здійснюють перевірку якості виконаних робіт.

ландшафтні роботи

Після завершення обробки приступають до робіт на ділянці. Це може бути споруда паркану, вимощення навколо будинку, дренажної системи, каналізаційної системи, а також проведення ландшафтних робіт.

Облаштування в домі

По закінченню оздоблювальних робіт можна приступати до заселення. Це напевно найприємніші клопоти. Радимо не поспішати і дуже акуратно заносити всі предмети, щоб не забруднити й не пошкодити вже облюбували декор.

висновок

Будівництво власного будинку трудомісткий і багато нюансную процес, який краще довірити досвідченому архітектору і будівельникам. Ми можемо допомогти в цьому і готові стати вашим надійним партнером.

Мрійте і крокуйте назустріч до вашої мрії!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Вітання з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим

Вітання з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим Шановні партнери, клієнти та дорогі друзі! Прийміть наші вітання з нагоди наступаючими с...